Markus Stroopwafels9

Historie

In 1968 werd Stroopwafelbakkerij Markus opgericht door Leen Markus. Na het imago van de stroopwafel als ‘armenkoekje’ in de 19e eeuw, was het tijd om een kwaliteitsproduct neer te zetten. Net zoals veel ondernemers, begon Markus in een leegstaande schuur.

De vraag naar zijn stroopwafels werd zo groot, dat hij in 1972 een pand aan de Henegouwerweg in Waddinxveen kocht. In 1985 verhuisde de bakkerij naar de Maartenschoutenstraat en produceerde Markus de stroopwafels deels handmatig en deels met behulp van machines.

In 1988 nam zoon Martien de stroopwafelbakkerij over. Onder zijn vleugels groeide het bedrijf uit tot een innovatieve onderneming met moderne machines en gepassioneerde werknemers. Binnenkort neemt zoon Rob het bedrijf over en kan Stroopwafelbakkerij Markus bouwen op drie generaties vakmanschap en ervaring.

Dagelijks produceren we 60.000 stroopwafels die vervolgens hun weg vinden naar markten door heel Nederland en diverse landen in Europa. Daardoor genieten steeds meer mensen van deze typisch Hollandse lekkernij en is de echte Markus stroopwafel een begrip in Gouda en omstreken.

schuur ieplaan black and white
Het schuurtje waar de eerste Markus stroopwafels gemaakt werden

 

garage ieplaan blackwhite

Bewaren