Stroopwafelactie

Stroopwafelactie

Het organiseren van een stroopwafelactie is voor partijen die afhankelijk zijn van contributies en subsidies de ideale manier om geld in te zamelen. Een stroopwafelactie levert altijd een mooi bedrag op waarmee sportverenigingen, stichtingen of scholen allerlei activiteiten kunnen organiseren.

Daarnaast heeft de stroopwafel veel fans in eigen land, dus brengt een stroopwafelactie de organisatie positief onder de aandacht. Met onze ondersteuning is een stroopwafelactie snel en makkelijk te organiseren zonder voorraden of risico’s.

Stappenplan

Ons stappenplan voor het succesvol organiseren van een stroopwafelactie:

 1. Organiseer een bijeenkomst waarin je leerlingen of leden uitlegt wat het doel van de stroopwafelactie is. Stuur ook brief naar eventuele ouders om te vragen wie bereid is om te helpen met deze actie.
  Tijdsbestek: 1 dag
 2. Deel actielijsten aan de leerlingen of leden uit en start met de stroopwafelactie. De leerlingen of leden kunnen nu in een tijdbestek van bijvoorbeeld 2 weken stroopwafels verkopen aan de deur of aan kennissen, vrienden en familie. Reken bestellingen direct af om zo vervelende situaties achteraf te voorkomen. Advies: laat de jongere kinderen langs deuren gaan onder begeleiding van één van de ouders.
  Tijdsbestek: 2 weken
 3. Inventariseer alle actielijsten en bestel de stroopwafels.
  Tijdsbestek: 2 dagen
 4. Lever de stroopwafels aan de kopers die op de actielijsten staan. Advies: betrek ouders en leden of leerlingen hierbij.
  Tijdsbestek: 2 á 3 dagen
 5. Organiseer de afsluitingsbijeenkomst. Maak bekend hoeveel stroopwafels er zijn verkocht, hoeveel geld er is opgehaald en wat er met het geld gebeurt. Advies: loof prijsjes uit voor de 3 beste verkopers van de school, vereniging of stichting.

Ondersteuning

Wij ondersteunen je graag bij het organiseren van een stroopwafelactie. Neem contact met ons op voor meer informatie.